IV. Henkel-Loctite Velence Duatlon 2015

2015. 08. 17. 18:02

IV. Henkel-Loctite Velence Duatlon, 2015 szeptember 5.
Elmarad!! Sajnálattal közöljük, hogy a 2015-ös Velence Duatlon és Velence Triatlon elmarad!

Őszi visszavágó a Balaton Duatlon után a Velencei tavon. Minden eddigi és új résztvevőt szeretettel várunk. A Balatonon megszokott hullámos vízzel szemben a Velencei tavon simább körülmények között zajlik majd a verseny vízen is és szárazföldön is. A kajakos szakasz vagy az evezős pályán vagy mellette a nyílt vízen kerül kijelölésre időjárás függvényében a kerékpáros szakaszról alább találtok egy térképet.


Időpont: 2015 szeptember 5.
Helyszín: Velence északi strand
Eligazitás: 9.30
Rajt: 10.30
Eredményhirdetés: 15.00
Evezés táv: 12-15 km
Kerékpár táv: 45 km
Versenyiroda nyitva tartása: a verseny napján reggel 7-től.

Kategóriák
Egyéni és egyéni master kategóriák. /U18, U23, open 23-39-ig, 40-49, 50-59, 60+/
Egyéni váltó /2 fő, egy kajak-egy bringa/
Csapat hajó /1 főnél nagyobb létszámú hajó esetén minden egység csapathajónak számít, a kerékpárnál átlagolt időt számítunk, Pl: páros kajak, kenu 2-3-4-6, sárkányhajó, OC2, K4/
Csapat váltó /csapat hajó esetében, bárki válthatja magát kerékpáron az már csapat váltónak számít/
Abszolút kategória
Női kategóriák /ahol 3 vagy több női induló lesz ott hirdetünk női kategóriát, a vegyes csapat nem női/

Nevezési díj: minden résztvevőnek kategória függetlenül 6 000,-Ft. Váltóban 4500,-Ft/fő.
A nevezési díj az esemény rendezését tartalmazza.

Verseny rövid leírása
10.30-kor közösen rajtol a mezőny a velencei északi strandról, első szám az evezés. A kajakos pálya szél függvényében kerül kijelölésre. Érkezési sorrendben a versenyt nem megszakítva a depóban lehet váltani és indulni a kerékpáros részre. Az óra nem ál meg csak a kerékpár célba érkezése után.
Frissítésről mindenki maga gondoskodik!

Az időmérés dugókás chipes rendszerrel történik, vizen nem kell használni csak a depóba érkezéskor, kerékpáron két regisztrációs ponton kell használni az újra rakható chipet és végül a célban.

Az eligazításon minden fontos információt elmondunk a versennyel kapcsolatban, ezért ott kérjük mindenkinek a megjelenését.

Nevezés>>

Tudnivalók
A versenyen nincsenek frissítő állomások azt mindenki magának intézi.
Az evezésen nincsen mentő hajó biztosítás az evezés mint teljesítmény túra van meghirdetve nem mint verseny, mindenki a saját felelősségére indul és köteles betartani a Hajózási Szabályzatban leírtakat, de a főbb pontok: mentőmellény a hajóban kötelező, viharjelzés nélküli időben nem kötelező felvenni, de a parttól csak 1 500 m-re szabad eltávolodni, első fokban 500 m-re szabad eltávolodni a parttól és kötelező a mentőmellény használata, másodfokban a sukorói evezős pályán kerül megrendezésre a kajakos szakasz.
Kerékpáron a bukósisak használata kötelező, az utak nem lesznek lezárva ezt a számot is teljesítménytúraként kell teljesíteni, a Kresz szabályait mindenki köteles betartani. Minden kereszteződés ki lesz táblázva. A kerékpáros szakaszon a célba érkezése előtt a strand területén már előzni tilos, előzni a kerékpár útról való lehajtásig lehet!


Végleges kerékpár út: Velence Északi strand-kerékpár út, traktor kereskedésnél főútra ki jobbra kanyordva majd a Nadapi elágazásnál Nadap felé balra és Lovasberényig egyenes. Lovasberénynél Pázmánd és Vereb irányába jobbra, majd a kápolnásnyéki korforgalomnál ismét jobbra Sukoró-Pákozd irányába. Pákozdi körforgalomnál visszafordító és addig egyenes ahol felhajtottunk a főútre, tehát traktor kereskedésnél jobbra letérni a kerékpár útra és célba érkezés a strandon.

Velence duatlon, Epic

Szintrajz: kattintásra részletes térkép nyílik

Velence duatlon
Surfski és tengerikajak kölcsönzés lehetséges a seakayaking.hu-tól

Főszervező
Slide SC. Téli És Szabadidő Sport Egyesület
Bp., 1124 Apor Vilmos tér 23.
Asz: 18588093-1-43
Bank: Unicredit Bank
Szlsz: 10918001-00000022-50020005