Tihany Kupa 2016 július 16.

2016. 06. 21. 22:53

Epic Kayaks Tihany Kupa 2016, 21 km és 8,5 km, surfski, tengeri kajak, outrigger, SUP

A Balaton legszebb részén, végig part mentén, de változatos vízeken zajlik a verseny. Egyszerű, biztonságos nyomvonal.
Elsősorban a nyílt vízi kajakozás/kenuzás és a balatoni evezés népszerűsítése céljából rendezzük eseményünket. Rendezvényünk másik fő célja a nyílt vízi hajóosztályok bemutatása, megismertetése és népszerűsítése. Ezen hajóosztályokkal ugyanis biztonságosan lehet evezni a legnagyobb hullámok és erős szél közepette is, reméljük ezt a Hatóságok is felismerik és ennek függvényében változtatják a HSZ-t.

Időpont: 2016 július 16. (szombat)
Rajt: Tihany Átrium Strand 9.30. /THE kikőtő mellett/
Cél: a rajt-cél egy helyszínen
Táv: 21 km és 8,5 km

Erős déli szél esetén a surfski kategória a Révfülöp-Sajkod távot fogja evezni. Egy végig hátszeles szakaszt valósítunk meg komolyabb déli szél esetén ezzel egy igazi surfski verseny hangulatot teremtve. A hajók rajt helyszínéhez való szállításban a rendezőség segítséget nyújt Sajkod-Révfülöp között. Döntés ezzel a távval kapcsolatban a verseny napján a rajt előtt.

Elmúlt évek eredményei ITT>>

Nevezés:
Minden nevezőt kérünk, hogy e-mailben küldje meg adatait vagy a helyszínen nevezzen. Érdeklődés és információ a nevezes@seakayaking.hu címen vagy a +36309500655 mobil számon.
Kért adatok: név, születési év, telefonszám, e-mail cím.
Nevezési díj: 2 500,-Ft/fő, helyszínen fizetendő!

Tihany Kupa nevezési díja tartalmazza:
A rendezést, érem nyereményeket, valamint az időmérést féltávos részidővel és a jó hangulatot.

Díjazott kategóriák:
- Surfski
- Tengeri kajak
- Kajak 2-es, /minden páros kajak ide tartozik/
- OC 1,
- OC 2,
- U18 minden kategóriát egybe véve minden U18-as versenyző részvételével
- Egyéb /minden egyéb K1-es verseny kajak, portya kajak, fitnesz és túra kajak és más kategóriába nem sorolható hajók/.
Minden kategóriában női és férfi kategóriát is indítunk. 3 azonos kategóriájú hajó esetén új kategóriát nyitunk, ha azok az egyéb kategóriába lettek előzetesen besorolva.

Tihany Kupa leírása:

A rendezvény központja és a regisztrációs iroda a Tihany Átrium strandon kialakítva, ahol a rajt és cél helyszín is van. A strand a THE kikötő közvetlen szomszédságában van. A kajak-kenuk tárolására a strandon nincs lehetőség a hajókat közvetlenül a verseny elött lehet csak behozni a strand területére és a célbaérkezést követően rögtön vissza is kell szállítani a parkolóba vagy az erre kijelölt helyekre. A strand mérete szűkös ezért kérjük megértő hozzáállásotokat, hogy a starndlóknak is maradjon helyük.

Közös rajtot követően a Gödrös Strand irányába indulunk, ott egy fordító bója, majd a Tihanyi-félszigetet megkerülve a Sajkodi strandon van egy fordító bója, ahol rajtszám bemondás alapján van regisztráció. A bója megkerülése után vissza kell térni a rajt helyszínére, ahol a rajtvonal egyből a célvonal is. A nyomvonal végig part mellett kerül kijelölésre, mentő hajó biztosítás nincs. Rövid távosoknak a fordító bója a Gödrös starndon lesz kijelölve.

Az útvonal során 2 alkalommal kell a Tihanyi Rév állomásnál keresztezni a komp forgalmat a Tihanyi Kikőtő állomást a Horgásztanyát, valamint a THE kikötőjét, mindegyik esetben figyelmes körültekintő átkelést kérünk az indulóktól.

Vízezés engedélyezett.

Díjazások:
1-3 kategória helyezettek érem nyereményben részesülnek.

Térkép:
Tihany Kupa surfski verseny

A pálya Sajkod és Gödrös között kerül kijelölésre.

Időrend:
Találkozó a rajt-cél helyszínén
7.30 - tól regisztrációs iroda nyitása, regisztráció, rajtszám átvétele és hajók kategóriába sorolása.
Kérünk minden versenyzőt időben érkezzen, hogy a rajtról ne csússzon le.
09.00-tól versenyiroda zárása, vízre szállás, bemelegítés
09.20-től rajtvonalhoz való felállás
9.30. rajt, minden egység egyszerre rajtol!
13.00. Eredmény hirdetés

Kontrol pontok:
Hosszú táv: Gödrös strand fordító és Sajkodi strand fordító
Rövid táv: Gödrös strand

Fontosabb tudnivalók:
- A strandon hajó tárolásra se verseny előtt se verseny után nincs lehetőség, kérjük megértéseteket.
- A nevezésével mindenki nyilatkozik felkészültségéről és úszástudásáról és a Balatoni Hajózási Szabályzat ismeretéről. A "teljesítménytúra" rajtja előtt mindenki köteles aláírni a felelősségvállalási nyilatkozatot. A "teljesítménytúrán" nincs biztosító hajó, mindenki saját felelősségre vesz részt és borulás esetén magára és versenyzőtársaira van utalva.
- A parttól maximum 1500 m-re lehet eltávolodni. Elsőfokú viharjelzés esetén max 500 m-re, másodfokú viharjelzés esetén ki kell kötni! Amennyiben a rajt időpontjában másodfokú viharjelzés van a rajt tolódik vagy a rendezvény elmarad.
- Minden versenyzőnek gondoskodnia kell mentőmellényről, melyet elsőfokú viharjelzésnél haladéktalanul fel kell vennie, viharjelzés hiányában a hajóban kell lennie. A mentőmellény hiánya kizárással jár. Többszemélyes hajóknál kapitányt kell kijelölni, kinek adatait külön ki kell emelni a nevezési lapon.
- A Tihany-Szántód között közlekedő komp járatra különös figyelmemmel kell lenni a keresztezések során!
- A kijelölt útvonalon több horgász tanya és horgász stég üzemel, melyeket érdemes megfelelő távolságra elkerülni az akadások és az összetűzések elkerülés érdekében.
- A túrán csak kézi erővel hajtott hajók vehetnek részt, vitorlás, szörf, motoros, vizi bicikli, nem!
- Az induló hajóknak süllyedés biztosnak kell lenniük, melyet a rendezőség a hajó átvételénél ellenőrizhet, de nevezésével mindenki nyilatkozik a süllyedés biztos hajóról. A hajó teljes elárasztás esetén sem süllyedhet el.
- Az egységek ütközését mindenkinek kerülnie kell.
- 16 év alatti versenyzők csak írásbeli szülői engedéllyel indulhatnak.
- Hajókat kölcsönözni a seakayaking csapatától lehet. ITT>>
- A rendezvény elmaradása esetén, a befizetett összeg bármelyik seakayaking.hu által szervezett eseményen beszámítható.
- A Hajózási Szabályztaban uralkodó anomáliák miatt kérünk mindenkit, hogy tanulmányozza és felkészülten várja a rend őreit, ha éppen túra közben igazoltatják.
-A strandon a hajók tárolása nem engedélyezett azokat a kocsik tetején vagy a a parkolóban kall tárolni, megértéseteket köszönjük.

További információ:
+36 30 9500 655
nevezes@seakayaking.hu
www.seakayaking.hu


Szervező:
SLIDE SC.
Slide SC. Téli És Szabadidő Sport Egyesület
Bp., 1124 Apor Vilmos tér 23.
Asz: 18588093-1-43
Szlsz: 10918001-00000022-50020005

Budapest, 2015 június 25.