Columbia/Montrail Balaton-felvidék terep maraton

2016. 11. 14. 18:34

2020-ban az esemény sajnos elmarad!

Udvaribolondok Balaton-felvidék terep maraton 2018!
7-17-25-42 km

Eredmények ITT>>
Fényképek ITT>>

Immár 3-ik alkalommal találkozunk a "szokott helyen" :)

A Balaton-felvidék egyedülálló futópályáit szeretnénk megismertetni a hozzánk ellátogató futókkal, mert egyszerűen szép és a legjobb terep edzőterepek egyike.
Minden év április elején veszik birtokba és hódítják meg a terepfutók a kistérség erdeit, pincéit, mindezt gyönyörű kilátással fűszerezve, már ha lesz épp kedvük nézelődni :).

Várunk Mindenkit sok szeretettel az Udvaribolondok Terepfutó Kupán. A pályák Balatonudvari-Örvényes-Pécsely-Vászoly-Dörgicse-Mencshely vonzáskörzetében kerülnek kijelölésre, főleg erdei utakon és ösvényeken. A terep változatos murvás-köves és földes utakat takar, rövidebb aszfalt átkötésekkel.

Verseny neve: Columbia/Montrail Balaton-felvidék terep maraton
Időpont
: 2018 április 8. vasárnap
Helyszín: Balatonudvari,
Távok: XS-7 km; S-17 km; M-25 km; L-42 km
Nevezés: Bal oldali menüsorban található on-line form kitöltésével
Rajt időpontok: 42 km 10.00; 25 km 11.30; 17 km 11.45; 7 km 12.00.
BENEVEZEK MOST>>


Salomon Speedcross ProNyerj egy Columbia/Montrail cipőt vagy egyéb Montrail termékeket, esetleg egy Tomtom Runner 3-as sportórát, Scitec frissítő termékeket, melyeket a célba érkezők között sorsolunk ki!
A Columbia/Montrail jóvoltából egy cipőt sorsolunk a verseny végeztével, melyet saját méretedben postázunk a címedre az általad választott színben. A sorsoláson csak a nevezési díjat fizető célba érkezett versenyzők indulhatnak. A Tombolán egyéb díjak is kisorsolásra kerülnek. Részletek ITT>>

 

Udvaribolondok terepfutó KupaMi nem a cipőért indulnánk, hanem azért a kilátásért és erdőkért amiket megmutatunk Nektek. Régóta futunk a környéken és megunhatatlan a szépsége, miközben egy tökéletes edzőterep nagy szinttel rendelkező versenyekhez is. Nem 1000 m-es csúcsokat fogunk futni, de szintben azért nem lesz hiány.

Több távot is hirdetünk, hogy mindenki megtalálja a hozzá passzoló erőpróbát. A pályarajzok véglegesek, de a változtatás jogát fenntartjuk.

Időmérés
Időmérés a Sportident rendszerével történik. Az ellenőrző állomásokon regisztrálni kell. Saját chip használata nem engedélyezett. Chip bérleti díja: a helyszínen fizetendő 500,-Ft, kérünk mindenkit kerek összeggel készüljön. Mindenkit kérünk, hogy célba érkezés után rögtön adja le a chipet. A bérleti díj nem jár vissza.

Nevezési díjak
XS-es táv 4 000,-Ft
S-M távok egységesen 5 000,-Ft
L-es táv 6 000,-Ft
L- táv váltó 2-3-4 fős váltók esetén 7-9-12 000,-Ft
Chip bérleti díja további 500,-Ft, váltóknak is csak egy chip. Regisztrációnál kérünk készülj kerek összeggel a chip átvételéhez.
A nevezési díjakat legkésőbb április 1-ig kérjük befizetni. Április 1-e után is lehet nevezni, de már csak emelt nevezési díjjal, mely 2 000,-Ft-tal több minden kategóriában, mely továbbra is utalandó. Van lehetőség helyszíni nevezésre is.
Maximum 350 fő nevezését tudjuk elfogadni, ezért kérünk nevezz időben. Nevezésed akkor válik érvényessé, ha a nevezési díj befizetésre is került.
A nevezési díjat utalva kérjük rendezni, készpénzes befizetés esetén kérünk 500,-Ft-al többet fizess be, mert ennyi a banki levonás, ha csak a nevezési díj kerül befizetésre, akkor a helyszíni regisztrációnál kérjük pótolni a Kp befizetés miatti többletet, utalás esetén ilyen gond nem merül fel.
Saját névvel ellátott rajtszámot csak az előnevezetteknek, tehát április 1-ig befizetők részére tudunk biztosítani, ezért is kérjük, hogy a megadott határidőig rendezd nevezési díjadat. Köszönjük.
BENEVEZEK MOST>>


Terepfutás, Balaton-felvidékMit tartalmaznak a nevezési díjak
- A verseny rendezését, bonyolítását, pálya jelölést
- 27% Áfa-t
- Frissítést a frissítő pontokon és célfrissítést
- Rajtszámot, saját névvel ellátva
- Ingyenesen letölthető képeket
- Érem díjazást a helyezetteknek, eredményhirdetést, tombolát
- Öltözőt, zuhanyzót
- 25 és 42 km-en indulók részére masszázs
- Egy tál meleg ételt a befutás után
- Orvosi felügyelet a versenyközpontban
 

Terepfutás, Balaton-felvidékDíjazás és kategóriák
U19
Open 19-39
Master 40+
Master 50+
Master 60+
Váltó
Minden korosztályban női és férfi kategóriát is indítunk. Egy-egy kategória akkor kerül kihirdetésre, ha minimum 5 fő indul azonos kategóriában, egyéb esetben átsoroljuk az indulókat. Váltó csak a 42 km-es táv esetén elérhető.

Érem díjazásban részesül minden értékelt kategória 1-3 helyezettje, valamint egy palack SKrabski borral is gazdaodik.

Frissítés
A frissítő állomásokon PowerBar izotóniás ital és energia szeletek várnak a további frissítők mellett: víz, kóla, banán, paradicsom, magnézium, kálcium, só, csokis keksz, uborka.
A frissítő állomások között lévő frissítést mindenkinek magának kell megoldania, ezért kulacsot, hátizsákot javasolt magatokkal vinni.
Terepfutás, Balaton-felvidék
Frissítő pontok
I. 8,5 km S-M-L távok Pécselyi-medence
II. 13 km, M-L távok Vászolyi út, forrás
III. 20 km L táv, Dörgicse templom
IV. 24,5 km L táv, Halom hegyi kilátó
V. 30 km L táv, Vászolyi tó, forrás
VI. 21 illetve 37,6 km-nél, M-L távok
 

Váltó kategória
Az L távon azaz a maratoni távon van lehetőség váltóban is indulni, 2-3-4 fős csapatok nevezhetnek. Váltani a következő frissítő pontoknál lehetséges: II-III-V. Azért csak ezeken a pontokon, mert ezek könnyen megközelíthetőek kerékpárral vagy autóval. A váltópontokra minden csapatnak saját magának kell megszerveznie az odajutást.
Váltásnál kötelező a chipet és a rajtszámot átadni. Váltani az időmérő eszköz használata után lehet.
A váltótagok körültekintően várják a váltótársat, hogy ne akadályozzák a frissítő pont működését.

Parkolás
Parkolás a strand előtt lévő nagy parkolóban vagy a vasút melletti parkolóban lehetséges a rajt és cél helyszínétől 100 m-re vagy a környező utcákban. A Levendula utcát kérjük szabadon hagyni, mert ott fogunk rajtolni és befutni is. Térkép segítség a parkoláshoz ITT>>

Pályarajzok
A képekre kattintva részletes térkép nyílik nagyítható formában, szintrajzzal. Minimális eltérések elképzelhetőek a végleges kijelölést illetően. A linkek a www.gpsies.com oldalra mutatnak.

Udvaribolondok Futó verseny 42 km Udvaribolondok Futókör versenye 25 km
Udvaribolondok Futóverseny 15 km Udvaribolondok Futóverseny 7 km

Időrend
Különböző távok különböző időpontokban rajtolnak majd. Érdekssége a rajtoknak, hogy lesz egy felvezető része egy úgynevezett lassú rajt, melyet egy kerékpáros fog felvezetni és a főúton való áthaladás után fogja a mezőnyt élesben elengedni. Minden távon a rajt előtt kerékpáros előfutót indítunk aki a szalagozást ellenörzi.

8.00. Versenyiroda, regisztráció nyitás
9.40. 42 km regisztráció/nevezés zárása
10.00. 42 km rajt
11.10. 25-15-7 km regisztráció/nevezés zárás
11.30. 25 km rajt
11.45. 15 km rajt
12.00 7 km rajt

13.30. 7 km eredményhirdetés
15.00. 15 km eredményhirdetés
14.00-17.00. Büfé, egy tál meleg étel minden versenyző részére, hozzátartozók részére 700,-Ft/adag
16.00. 25 és 42 km eredményhirdetés
16.30. Tomboloa sorsolás

BENEVEZEK MOST>>

Egyéb feltételek, fontos információk
- Minden indulónak kötelezően magával kell vinnie egy működőképes, feltöltött, bekapcsolt mobil telefont, melyen segítséget tud kérni. A szervezők által megadott számot el kell menteni a telefonba.
- A rajtcsomag átvételekor köteles mindenki aláírni a Felelősségvállalási Nyilatkozatot, melyben nyilatkozik az egészségi állapotáról, felkészültségéről.
- A frissítési zónáknál elhelyezett szemetesekbe lehet csak szemetelni, útközben használt zselék és egyéb energia szeletek csomagolását csak a frissítési zónáknál lehet kidobni. Ezt valószínűleg nem kéne leírni, mivel, minden Terepfutónak természetes, de ez egy kiírás.
- A versenyzőnek tisztában kell lennie a verseny sajátosságával, a választott táv hosszával, nehézségével és tökéletesen felkészültnek kell lennie rá.
- Külső segítség nélkül kell kezelnie minden indulónak pszichés, mentális, izomzati, emésztési problémáit, de a frissitő állomásokról mindenkit le tudunk szállítani a rajt területre legkésőbb a frissítő zárásakor.
- A rajtszámot jól látható helyen, elől kell viselni.
- Csomagmegőrzés rajtszám felmutatásával adható le és vehető fel, zuhanyzóba, öltözőbe való belépés hasonlóan rajtszám felmutatásával
- Lemondási feltételek: Befizetett nevezési díj lemondás esetén 2 000,-Ft regisztrációs díj ellenében visszautalásra kerül vagy egy másik általunk szervezett eseményen beváltható, szintén a regisztrációs díj levonása után. Március 15. után lévő lemondás esetén a befizetett nevezési díjakat nem tudjuk visszatéríteni és más versenyen sem felhasználható.
- Nevezés átruházása: 2000,-Ft regisztrációs díj befizetése után a nevezésed átruházható az általad megjelölt személy részére április 1-ig. Április 1-e után nincs lehetsőség az érvényes nevezés átruházására..
- A rendezőség fentartja a jogot, hogy a kiírást bármikor egyoldalúag módosíthatja, a verseny ideje alatt a programot változtathatja az időrendet alakíthatja. A versenyző köteles a rendezőség minden versenyel kapcsolatos utasítását feltétel nélkül végrehajtani. Rendezőség fenntartja a jogot a verseny beszüntetésére bármikor ha az időjárási körülményeket úgy ítéli meg.
- Az a futó aki az ellenőrzést akadályozza vagy megtagadja, azonnal kizárásra kerül. A frissítőpontot elhagyva a futónak biztosnak kell lennie abban, hogy a nála lévő élelmiszer és folyadék a következő frissítőpontig elegendő.
-Versenyen kivüli személy nem kisérheti a futót, kerékpáros kiséret sem megengedett.
-A rendezvényen való részvétel feltétele a nevezési lap kitöltése, a nevezési díj befizetése és a versenyszabályzat elfogadása.
- A versenyzők nem megfelelő felkészültsége vagy a felszerelések hiányossága miatt bekövetkezett károkért a rendezők nem vállalnak felelősséget. A rendezőség nem vállal felelősséget semmilyen sérülésért, káreseményért se a futó pályán, se a versenyközpont területén.
 

 

 

terepfutásTerepfutás BalatonudvaribanTerepfutásterepfutás

A verseny rendezője:Udvaribolondok Futókör
SCH-Multisport Kft.
2040 Budaörs, Bimbó utca 48.
Asz: 24196651-2-13
Bank: Unicredit Bank, 10918001-00000085-85710002
Főrendező: Schmuck Ádám
E-mail: terepfutas@seakayaking.hu,
A verseny hivatalos weboldala www.seakayaking.hu/terepfutas
További menüpontok az oldal bal oldalán találhatóak