Surfski tábor, Tarifa 2015 április-május

2014. 10. 07. 13:39

Gyere és szörfözz a Seakayaking.hu csapatával Epic hajókban Tarifán!

2015-ben ismét ellátogatunk Tarifára az Epic Surfski Centrumba, ahol minden feltétel adott a kiadós hátszeles evezésekhez. Gyere csatlakozz Te is!

Egy igazi surfski tábor profiknak és amatőröknek egyaránt, 4-5 napos aktív kikapcsolódás tavasszal a nyárban. Tarifa egy igazi surf-spot, ezért a szükséges hátszél hullámok is adottak.

Surfski oktató iskola minden nap az alapoktól a profi surfski technikáig, minden csoportra egyénileg szabott program. Elméleti és gyakorlati oktatás és hosszabb hátszeles szakaszok is szerepelnek a programban minden nap. Az evezések között egy kis chill out a napon, esténként meg videó elemzés vár a résztvevőkre. Az Epic teljes surfski palettájából válogathatsz, akár minden nap más és más hajót próbálhatsz a tengeren. Oktatónk egy tapasztalt hátszeles kajakos Boyan Zlatarev az Epic Surfski Centrum vezetője lesz.

Időpont: 2015 április 29-től egy hét vagy igény szerint kevesebb nap. Érkezhetsz korábban, távozhatsz később, az oktatási napok lesznek 30-tol 4 napon keresztül.
Minden fontos információt és árakat megtaláltok az Epic Surfski Centrum honlapján.
Foglalni is direktben a linken megadott címen kell csak írjátok meg, hogy a magyar csapathoz csatlakoznátok és küldjetek nekünk is egy tájékoztató levelet. Család vagy társ szintén szívesen látott vendég.
2015-ös tábor eddigi résztvevői: Dr. Bittera Csaba, Schmuck Ádám

Surfski at Tarifa with seakayaking.husurfski at tarifa
Mi is az a Surfski
A tengerparti életmentők kajakjaiból kifejlődött sport kajak. Jellegzetessége, hogy nem bele ül az ember a hajóba, hanem rá, az ülő pozíció a decken van kialakítva, abba belesüllyesztve. Hullámos vízen a hajóba becsapó hullám a beülő alján kiképzett vákum szelepen távozik a hajóból. Borulás esetén nagyon könnyű visszamászni és indulás után a bent lévő víz gyorsan távozik. Ezek a kajakok nem tudnak elsüllyedni, mert az egész hajó test egy nagy légkamra, csak hozzá kell magunkat kötni, hogy az áramlat vagy az erős szél el ne sodorja a hajónkat.
A surfski-k hullámos vízre tervezett hajók ezért általában hosszabbak és magasabb orr kialakításúak, mint síkvizes társaik, de ugyanolyan gyorsak. Hátszeles vízre vannak optimalizálva, jó szörfözési képességekkel bírnak, stabilitásuk a típustól függ. Rendkívül kényelmesek és rendkívüli szabadság érzést adnak az embernek evezés közben.
A surfski versenyek tervezetten végig hátszeles versenyek, ahol a technikai tudás sokkal többet jelent, mint egy síkvízes versenyen. Verseny tempóhoz nagyon magas szintű állóképesség és erő szükséges a sok sprint szakasz miatt. A hullámokra való rágyorsítás folyamatos intervallum terheléshez hasonlítható.

big surfski group feeling after surfski trip
Miért érdemes?
Ha versenyezni szeretnél a tengeren és egy világkupán jól szerepelni, akár az áhított első 10-be kerülni és pénzjutalomban részesülni, akkor érdemes: Ha egy jó síkvízes kajakos vagy, akkor az egy jó alapot ad a hátszeles kajakozáshoz, de, hogy gyors is legyél, ahhoz meg kell tanulni kihasználni a hullámok erejét és gyorsaságát, olvasni kell a tengert és a hullámokat. Ezen képességek elsajátításához egy tapasztalt oktatóval való evezés, gyakorlás, elméleti képzés nagyon sokat segít és hasznodra válhat.

Ha csak élményre vágysz és szeretnél kajakokkal szörfözni, akkor érdemes: Itt minden adott a hátszeles élményekhez és a hullámokon való szörfözéshez. Egy stabil hajóban egy jó oktatóval hamar el tudod sajátítani az alapokat és sok élményben lehet részed.

Egyébként meg mindenképpen érdemes, mert egyszerűen jó :)! Ja és hozd nyugodtan a családodat is, Ők is nagyon fogják élvezni.

Alternatív program lehetőségek között szerepelhet a windsurf, kitesurf, homokban futás, erősítés stb.

chill out after surfski Tarifa view
Részletes információ a nevezes(kukac)seakayaking(pont)hu címen vagy a +36309500655-ös mobil számon.