Orfű Triatlon Versenykiírás

Helyszín és időpont:
2017 május 13. szombat Orfű
Versenyközpont: Orfű, Pécsi tó, Dollár út, Aquapark strand parkoló

Technikai tájékoztató 2016

Időrend:
Kérjük érkezz időben (min. 2 órával a rajt előtt), hogy mindenre jusson időd: parkolás, regisztráció, öltözés, molyolás, bedepózás, beszélgetés stb. Ne hagyj mindent az utolsó pillanatra. Ellenőrizd, hogy mikor zár a regisztrációs iroda.

Május 13. szombat
8.00-10.30 Regisztráció, helyszíni nevezés
9.30 Depó nyitás
10.30 Technikai értekezlet
11.15 Depó zárás
11.15 vízbemenetel, bemelegítés
11.30 Triatlon futamok RAJT, vízből /közvetlenül a quadratlon rajtja után
16.30 Kidepózás kezdete, kérjük figyeljetek a még versenyben lévő társaitokra, egyszerre 2 ember depózhat ki.
16.30 Eredményhirdetés

Versenytávok:
Triatlon olimpiai táv: 1,5 km úszás, 40 km kerékpár és 10 km futás
Quadratlon: Középtávú Quadratlon Világbajnokság 2017-ben Orfűn! 1,5 km úszás, 40 km kerékpár, 8 km kajak, 10 km futás

Kategóriák:
Egyéni: Férfi és női kategóriák 5 éves bontásban életkor szerint a triatlonnál és 10 éves bontásban a quadratlonnál
Váltó kategóriában idén egy kategóriát nyitunk, az összes váltót ide soroljuk létszámtól függetlenül. Váltópontok a Technikai tájékoztatóban kerülnek kihirdetésre.

Depó:
A verseny végeztével a felszereléseket a depóból érkezési sorrendben lehet kivinni, rajtszám ellenőrzés mellett, de mindenképp csak az utolsó futás megkezdése után lehet kivinni a felszereléseket.
A Depó körbe van zárva, oda csak versenyző léphet be a saját rajtszámával.

Díjazás:
Abszolút 1-3 kerül díjazásra Női/Férfi kategóriákban.

Nevezéssel kapcsolatos fontos információk:

Nevezési díjak idősávos rendszerben lettek kialakítva, pontos árak az Árak menüpont alatt. Nevezz időben!
2017-től a Magyar Triatlon Szövetség előírta minden triatlon versenyen indulónak a kötelező licenszet, ezt kérjük váltsátok ki!

A nevezés megnyitása 2017 január 20.
Nevezés online módon történik, befizetés banki átutalással vagy kp-es befizetéssel.
Összesen 300 egység nevezését tudjuk elfogadni, 300 egységnél a nevezés lezárul. Váltók egy egységnek számítanak
Nevezési határidőkről, árakról, kedvezményekről ITT>>tájékozódhatsz bővebben.

Helyszíni nevezés a verseny napján 1 órával a rajt előttig lehetséges.

Időmérés
Az időmérést a Gamma Timing csapat adja.

Limit idők
Limit idő 2017-ben nincs!

Parkolás
A parkolás a rajt zóna közvetlen közelében jól megoldható. Kérünk mindenkit a szoros parkolási rend betartására, hogy mindenkinek jusson hely a versenyközpontban.

NEVEZÉSI SZABÁLYZAT, NYILATKOZAT


1) Az OrfűMad Triatlon-Quadratlon Multisport fesztiválon indulóként a Rendező és a Magyar Triatlon Szövetség szabályait elfogadom és betartom. A versenyt hivatalos versenybírok ellenörzik

2)A nevezéskor tudomásul veszem, hogy az OrfűMad versenyein saját felelősségemre indulok. Az események regisztrációjánál a rajtszámok átvételénél a Felelősségvállalási Nyilatkozatot elolvasom és aláírásommal igazolom, hogy azt megértettem és tudomásul vettem.

3) A sporteseményre történt jelentkezésemmel kijelentem, hogy fizikailag jó állapotban vagyok, a versenyre felkészültem, egészségi állapotomat rendszeresen ellenőrzöm, és nem tudok olyan betegségről, amely részvételemet akadályozza. Engedélyezem, hogy szükség esetén sportorvosi vizsgálatnak alávessenek és elfogadom a verseny orvosainak utasításait, ha van ilyen. Ezen okokra visszavezethető bármilyen károsodásért, balesetekért, anyagi kárért a rendező felelősséget nem vállal, kártérítésre nem kötelezhető.

4) A nevezési lap kitöltésével hozzájárulok ahhoz, hogy a nevezési lapon közölt adatokat a Rendező a saját nyilvántartásába felvegye, valamint adaimat a Rendező saját marketing célokra felhasználja, de 3-ik félnek nem adja ki. A jelentkezésemkor elküldött adatok a valóságnak megfelelnek és azok tárolásához és a rendezvényen való felhasználásához hozzájárulok, az általam megadott címre, telefonszámra a rendezőség küldhet hírlevelet és szöveges üzenetet.

5) Elfogadom, hogy a sporteseményről készült film- és képanyagokon, valamint azok reklámcélú felhasználásában szerepelhetek, és ezért ellenszolgáltatást nem kérek, hozzájárulok a rólam készült képek és felvételek közléséhez. Tudomásul veszem, hogy a Depóknál és a versenyközpont területén biztonsági kamerák felvételt készíthetnek rólam. Az esemény helyszínén bármilyen kereskedelmi- és reklámtevékenység csak a Rendező előzetes engedélyével, egyeztetett formában és módon végezhető.

6) A nevezési kategóriákról, áraikról, kedvezményes díjakról, lemondási feltételekről a verseny hivatalos weboldala ad tájékoztatást. Amennyiben él előnevezési jogával úgy kedvezményes díj ellenében indulhat a versenyen, amennyiben ez a kiírásban szerepel és feltételeit teljesíti. A weboldalon szereplő lemondási feltételeket elfogadom és betartom.

7) Tudomásul veszem, hogy a Rendező rossz idő esetén a versenyt követő napot esőnapként megjelölte vagy a versenyt rossz időjárási körülmények miatt duatlon versenyre változtathatja vagy bármelyik számot törölheti vagy annak távját indokolt esetben módosíthatja. Ha a versenyt az időjárás vagy természeti katasztrófa miatt nem lehet megrendezni a Rendező a díjat nem fizeti vissza. A Rendező a program változásának helyszínének megváltoztatásának, pályamódosításának jogát bármikor fenntartja.

8) A verseny napján a parkolásra vonatkozó szabályokat és előírásokat mind saját mind a versenyzőtársaim érdekében elfogadom, és betartom. Tudomásul veszem, hogy a biciklis körön a hozzátartozóim nem kísérhetnek autóval vagy motorral, ennek megszegése esetén a versenybírók azonnal kizárhatnak a versenyből! A KRESZ szabályait betartom. Tudomásul veszem, hogy a biciklis pálya nem forgalomtól elzárt terület azon más biciklisek és autósok is közlekednek. A biciklis körön a versenybírók és forgalomirányítók utasításait betartom a szándékos ütközéseket kerülöm. Az esetleges sebesség korlátozásokat, a szemetelési zónákra vonatkozó szabályokat betartom.

9) 16 év alatti nevezőknek kötelező aláíratnia a szülői hozzájárulást, és azt a szervezőknek legkésőbb a helyszíni regisztrációig eljuttatnia, mely nélkül nem tudjuk elfogadni a nevezést.

10) A versenyeken az előírt biztonsági felszerelés viselése kötelező! Kerékpáron bukósisak, kajakban vagy bármilyen evezős célú hajóban a mentőmellény viselete kötelező.

11) A Hajózási Szabályzat előírásait, szabályait a rendezők és versenybírók utasításait a versenyző köteles betartani. Ennek be nem tartása kizárást vonhat maga után.

12) Rajtszám átvétele a helyszíni regisztrációnál történik, /ha a versenykiírás másképp nem rendelkezik/ melyet a versenyközpontban tehet meg a visszaigazoló levél, vagy a befizetést igazoló csekk bemutatásával személyazonosságának igazolásával.

13) Minden egyes vizes egységnek értsd: kajak-kenu-evezős hajó, süllyedés biztosnak kell lennie, melyet a versenybíróság ellenőrizhet a verseny előtt, annak hiánya kizárást von maga után. A szándékos ütközéseket más versenyzőkkel vízen is kerülni kell.

14) Miután a nevezés megtörtént, automatikusan felkerül a versenyszám várólistájára és amennyiben a nevezési díj megérkezik a Rendező bankszámlájára nevezése érvényessé válik, indulási jogot kap.

15) A Rendező szervezési okok miatt fenntartja a jogot, hogy a résztvevők számát korlátozza, a nevezést bármikor lezárja vagy ideiglenesen felfüggessze.

16) A Rendező lezárt, őrzött depót biztosít, ahova csak saját rajtszámmal léphet be a versenyző, de az ott elkeveredett, eltűnt sporteszközökre, tárgyakra a Rendező semmilyen felelősséget nem vállal.

17) Amennyiben az eseményen van Tombola sorsolás az ott kisorsolt nyereményeket csak saját rajtszámmal, személyesen lehet átvenni ennek hiányában új szám húzására kerül sor.

18) A technikai értekezleten a részvétel nem kötelező, de ajánlott az esetleges tévesztések elkerülése érdekében.

19) Tudomásul veszem, hogy sportszerűtlen viselkedés esetén a rendezőség a rajtszámomat leveszi a pályáról eltávolít és a nevezési díjat nem fizeti vissza részemre.

20) A verseny alatt mobil kerékpár szerviz igénybevétele esetén az ott felhasznált anyagokat a verseny után kifizetem.

Néhány tanács a nevezéshez:
- Ha a helyszíni nevezést, illetve rajtszám felvételt választja, ajánlatos legalább két-három órával a rajt előtt megérkezni, hogy mindenre (nevezés, öltözés, ruhatár, WC, bemelegítés, beszélgetés a barátokkal, stb.) jusson idő. A helyszíni átvétel időigényes, nem lehet az utolsó órára hagyni!
- A nevezés annak elfogadása után már nem módosítható, csak lemondható. A lemondás költségeiről a lemondási határidők pontban tájékozódhat.
- Versenyeinken nevezés és rajtszám nélkül, továbbá más rajtszámával indulni TILOS. Rajtszám nélkül induló és videofelvétel alapján utólag azonosított személyek kötelesek megtéríteni a nevezési díjat. Ellenkező esetben későbbi versenyeinkre nevezésüket nem fogadjuk el!