Ohana Mana Cup, Szardínia

2012. 07. 03. 15:52

Indulnál egy óceáni surfski világkupán egy kis nyaralással összekötve? Ha igen, akkor ez a Te programod!

Az Ohana Mana Cup egy igazi nyílt vizes erőpróba Szardínia szigetén. A 2012-es verseny már az Oceanpaddler World series része egy ICF Ocean Racing World Cup, tehát az elmúlt évek alatt az esemény köszönhetően a lelkes szervező gárdának egy igazi világkupa versennyé nőtte ki magát.

Egyesületünk 2011-ben már ellátogatott az eseményre és annyira jól éreztük magunkat a versenyen és a környéken, hogy ezt minden évre betervezzük, nem lesz ez másképp idén sem.
Ohana Mana Cup 2011 képek 1
Ohana Mana Cup 2011 képek 2

2012-ben 25-ről 38 km-re emelkedett a hosszútávú verseny, melyet végig hátszélben kell majd teljesíteni ezért a rajt és cél külön helyszínen lesz, ahogy ezt az igazi surfski versenyeken megszokhattuk. Széljárás függvényében Cagliari-Villasimius vagy pont fordítva lesz az útirány, de a versenyről részletesebben olvashattok a hivatalos weboldalon. www.ohanamanacup.com
Surfski 1-es páros és outrigger egyes és páros kategóriák vannak meghírdetve, de lehet tengerikajakban is indulni.

Miért is írunk erről a versenyről?
Mert egyesületünk egyik célkítűzése, hogy magyar kajakosokat jutasson a nyílt vizes világ versenyekre és ezzel itthon is népszerűsítsük a nyílt vízes evezést. A hullámokban főleg a hátszeles versenyeken a tapasztalat és a hullámtechnika sokkal többet számít, mint az aktuális erőnlét, éppen ezért nagy szükségünk van a tapasztalat szerzésre. Felkészületlenül, persze nem érdemes nekivágni 38 km-nek, de a hátszeles élmény az megfizethetetlen. Felejthetetlen kaland és kihagyhatatlan lehetőség a rutin megszerzésére.
Ajánljuk ezt a túrát minden kalandvágyó kajakosnak, akik még nem eveztek tengeren és azoknak is akiknek már nagyobb tapasztalatuk van tengeri körülmények között. A fő versenyszám szombaton, szeptember 29-én kerül megrendezésre, de vasárnap is indulhatunk egy 12 km-es rövidtávú versenyen. Ajánljuk persze mindenki másnak is aki csak részese szeretne lenni az eseménynek és közben egy jót nyaralna ebben a csodálatos környezetben.

Ohana Mana Cup túra, 2012 szeptember 24. - október 1.

A túra tervezett programja: Szardínia, Ohana Mana Cup
Indulás 24-én reggel Budapestről, érkezés Villasimuisba 25-én a déli órákban. Utazás 7-9 személyes kisbuszokban, szállásunk a part közelében lévő kempingben 4-5 személyes bungallókban lesz. A hétvégi versenyek előtt 3 teljes napja lesz a csapatnak alkalmazkodni és megismerni a terepet, valamint felkészülő edzésket evezni a tervezett pályán és nem utolsó sorban szétnézni a környéken, mert érdemes.
A helybéli program mindenkinek teljesen szabadon választott és természetesen repülővel is lehet csatlakozni a csapatunkhoz.
A verseny a péntek esti tájékoztatóval és tahitii táncos show-al kezdődik és a vasárnapi rövid távú versennyel zárul. Hazautazás hétfőn a kora hajnali órákban, érkezés Budapestre hétfő éjjel várható.
Odaúton a kompon éjszaka utazunk, ahol lehet kényelmes szobát bérelni, hazafelé egy rövidebb reggeli kompozás után egy hosszabb autós út áll előttünk, így hétfőn éjjel érkezünk.

Részvételi díj tartalmazza

  • Utazás költségeit /autóbérlés, benzin, pályamatricák, komp díjak/
  • Szállás 4-5 személyes bungallowkban /6 éjszaka/
  • Nevezési díjakat a versenyre /38 km szombat és 12 km vasárnap/
  • Hajó szállítást és segítséget hajóbérlésben
  • Szervezést, helybéli segítséget

Ár: 149 900,-Ft/fő

A részvételi díj nem tartalmazza: az étkezés költségeit /annyi, mint itthon/, szálláson az ágynemű költségeit /kb 20,-Eur/fő/, a kompon a szoba bérlést /kb. 20-30,-Eur, hajó bérlést /100,-Eur/.

A szálláson van hűtő és főzési lehetőség, valamint fürdőszoba, nappali és 2 háló. Az 5-ik személy a nappaliban alszik. Hajó tárolás a verseny helyszínén megoldott. A kompon nem kötelező szobát kivenni a decken hálózsákban is jót lehet aludni, mert éjjel kompozunk csak kicsit szeles.

Szívesen segítünk azoknak is, akik repülővel jönnének vagy saját kocsival utaznának, kérjük keressetek meg ezzel kapcsolatban minket közvetlenül.

Az utazást szervezi a PSH Tours s.r.o. utazási iroda.
Jelentkezés: nevezes/kukac/seakayaking.hu vagy +36309500655