Balaton Quadratlon, középtávú quadratlon verseny

2013. 08. 03. 13:43

English speakers link here A Balaton Quadratlon egy 2012-ben útjára indított középtávú quadratlon verseny, melyet minden évben, mint világkupa versenyt szeretnénk megrendezni a Balaton-felvidék komoly kihívást jelentő pályáin.
Úszás a Balatonban két körös pályán, melyben egy rövid futó szakasz is van a strandon, majd rendhagyó módon rögtön a kajak következik szintén 2 körös pályán, melyet egy országútis kerékpár pálya követ 40-45 km közötti távon kijelölve. A kerékpáros pálya technikás dimbes dombos részen van kijelölve 600 m körüli szintkülönbséggel. A futó pálya igazi terepfutó pálya szintén komolyabb szintkülönbséggel.
Élvezetes, de kemény verseny egyéniben és váltóban is. Az elmúlt évek eredményei megtekinthetőek a letöltés menüpont alatt. Versenyünknek a Balatonudvari strand adja központját, mely tökéletes pihenést nyújt a családtagok részére is.
Sok sikert, jó versenyzést, eredményes teljesítést kívánunk!

IV. Henkel Balaton Quadratlon
Középtávú quadratlon verseny egyéniben és 2-4 fős váltókban

Időpont: 2015 június 7.
Rajt: Balatonudvari strand 10.30.
Cél: Balatonudvari strand
Távok: 1,5 km úszás, 10 km kajak, 43 km kerékpár, 10 km futás

Nevezési díjak
Egyéni nevezés 9 000,-Ft/fő
Váltó nevezés 6 000,-Ft/fő

NEVEZÉS ITT>>


Váltó-társ
Triatlonosoknak váltótárs keresésben segítünk vagy direktbe a seakayaking.hu facebook oldalán lehet váltótársakat keresni. Egyéniben induló triatlonosoknak hajóbérlésben segítünk.

Nevezési díj tartalmazza
A teljesítménytúra rendezését az érem és tombola nyereményeket, időmérést, valamint a Multisport hétvége verseny pólóját.

Díjazott kategóriák
- Egyéni Open /24-39/
- Egyéni Master kategóriák Junior /18-19/, U23/20-23/, Master /40-49; 50-59; 60+/
- 2 fős váltók
- 3-4 fős váltók

Minden kategóriában női és férfi kategóriát is indítunk, kategória indításához legalább 3 induló szükséges. Vegyes váltók a férfi váltóba számítanak. A 3-4 fős váltókban nincs megkötve, hogy ki hány számot teljesít, de a versenyszámokon belül váltani nem lehet, 2 fős váltoknál egy személynek kötelezően 2 számot kell teljesítenie.

Leírás
Nevezni, regisztrálni már péntek délután lehet a versenyirodában vagy szombat kora reggeltől. Depózni csak szombat reggeltől lehet. Tájékoztató-közös fotózás után, bemelegítés és következnek a versenyszámok. A Viwe Balaton Quadratlonon folyamatos időmérés van, mely az első versenyszám rajtjától, az utolsó versenyszám célba érkezéséig tart. A „teljesítménytúra" a célkapuban ér véget, a versenyszámok között nincs pihenő. Bonyolítási sorrend és távok: 1,5 km úszás, 10 km kajak, 43 km országúti kerékpár, 10 km hegyi futás. Az időmérés chipes rendszerrel történik a kijelölt regisztrációs pontoknál minden alkalommal kell regisztrálni a chip érintésével.
Úszás: 750 m-es körpályán kell két kört teljesíteni, melyben egy rövid futószakasz is van chipet használni csak az úszás végén a depóba való belépésnél kell.
Kajak-kenu: 5 km-es körpályán kell két kört teljesíteni, kategória megkötés nincs, minden kajak és kenu típus engedélyezett. Evezős hajókkal, SUP deszkákkal, OC kenukkal külön kategórát tudunk hirdetni ha 3 egységnél több van egy kategóriában. Szintén csak egy alkalommal a kajak szakasz végén kell a depó bejáratánál chipet használni. A kajakokat a kiszállást követően a rendezőség deponálja és verseny előtt egy külön kajak depó kerül kialakításra a vízre szállás helyéhez közel.
Kerékpár: 43 km-es országúti kerékpár, frissítő a pályán tervezetten nincs, mindenkinek magának kell frissítésről gondoskodnia. A pálya nincs lezárva és mindenki köteles bukósisakot viselni és a KRESZ szabályait betartani. A depóból való ki és behajtásnál a strand területén a kerékpárokat csak tólni szabad. A főúton való átkelésnél a kerékpárokról le kell szállni és tólva kell átkelni a zebrával kijelölt gyalogátkelőn. A vasút keresztezésénél, ha valaki megállásra kényszerül, az idő jóváírást kap.
Futás: a 10 km-es futópálya erdei murvás és füves utakon van kijelölve. A futó szakasz nem sík, hanem hegyi futó pálya, aszfaltos rész csak a faluból való kivezetésnél van, a pálya nyomvonala szalagokkal lesz kijelölve. Egy kör és közben 2 helyen lesz frissítő pont, egyéb frissítésről minden induló maga gondoskodik.

Díjazások
1-3 helyezettek érem nyereményben részesülnek kategóriánként.

Térképek
Epic Balaton Quadratlon, úszás
Epic Balaton Quadratlon

Epic Balaton Quadratlon, kajak
Epic Balaton Quadratlon

Epic Balaton Quadratlon, kerékpár
Epic Balaton Quadratlon

Epic Balaton Quadratlon, futás
Epic Balaton Quadratlon
Google térkép megnyitása ITT>>

Időrend
Versenyiroda nyitva tartása
Verseny napján 06.00-tól 10.00-ig.
Verseny napján
7.00. Depó nyitás
9.40-10.00. Tájékoztató, pálya és verseny menetrend ismertetés, közben fotózás
10.10-től Felállás a rajt vonalhoz
10.30. Rajt
16.30. Eredményhirdetés

Fontosabb tudnivalók
- Az Udvari strand előtti nagy parkolóban minden időben érkező versenyzőnek tudunk helyet biztosítani.
- A depó mellett lesz egy frissítő állomás, melyet minden szám közben és váltásoknál is lehet használni. A Depóba csak a versenyzők jogosultak belépni.
- A nevezésével mindenki nyilatkozik felkészültségéről és úszástudásáról és a Balatoni Hajózási Szabályzat ismeretéről. A teljesítménytúra rajtja előtt mindenki köteles aláírni a felelősségvállalási nyilatkozatot. A teljesítménytúrán nincs biztosító hajó, mindenki saját felelősségre vesz részt és borulás esetén magára van utalva. A kerékpáros pályán a KRESZ szabályait kell mindenkinek követnie és kötelező bukósisakot viselnie.
- A kajak pályán a parttól maximum 1500 m-re lehet eltávolodni. Elsőfokú viharjelzés esetén max 500 m-re, másodfokú viharjelzés esetén ki kell kötni. Amennyiben a rajt időpontjában másodfokú viharjelzés van a rajt tolódik vagy az úszás és kajak részek rövidített pályán kerülnek megrendezésre vagy elmaradnak és dupla futó és kerékpár szakasz lesz.
- Minden versenyzőnek gondoskodnia kell mentőmellényről, melyet elsőfokú viharjelzésnél haladéktalanul fel kell vennie, de a hajó kötelező tartozéka, viharjelzés nélküli evezésnél is. A mentőmellény hiánya kizárással jár. Többszemélyes hajóknál kapitányt kell kijelölni, akinek adatait külön ki kell emelni a nevezési lapon.
- A versenyen csak kézi erővel hajtott hajók vehetnek részt, vitorlás, szörf, motoros, Vizi bicikli, nem és evezős hajók sem.
- Az induló hajóknak süllyedés biztosnak kell lenniük, melyet a rendezőség a hajó átvételénél ellenőrizhet, de nevezésével mindenki nyilatkozik hajója süllyedés biztoságáról. Teljes elárasztás esetén sem süllyedhet a hajó.
- A depóba csak a benevezett teljesítménytúrázók mehetnek, kajakba való be és kiszállásnál sem lehet külső segítséget igénybe venni.
- Az egységek ütközését mindenkinek kerülnie kell.
- 16 év alatti versenyzők csak írásbeli szülői engedéllyel indulhatnak.
- Hajókat kölcsönözni a seakayaking csapatától lehet nevezes@seakayaking.hu.
- A rendezvény elmaradása esetén, a befizetett összeg visszajár 500,-Ft regisztrációs költség levonása után.

További információ
+36 30 9500 655
nevezes@seakayaking.hu
www.seakayaking.hu
Szervező:
SLIDE SC.
Slide SC. Téli És Szabadidő Sport Egyesület
Bp., 1124 Apor Vilmos tér 23.
Asz: 18588093-1-43
Szlsz: 10918001-00000022-50020005
Budapest, 2012 június 25.